Onderhoud kunststofvloeren
Kunststofvloeren hebben niet veel onderhoud nodig, maar – zoals bij alles - is het aan te raden om ze regelmatig te onderhouden. Onder onderhoud verstaan we meer dan schoonmaken alleen. Activiteiten als vegen, stofzuigen en dweilen vallen onder schoonmaken, dit zijn meer dagelijkse bezigheden. Het onderhouden en verzorgen van kunststofvloeren is meer dan schoonmaken alleen.

Algemeen
De frequentie van reinigen is afhankelijk van de vervuilingsgraad en de eisen die gesteld worden door de gebruiker/opdrachtgever. Afhankelijk van de vervuilingsgraad kan bepaald worden welke vorm van reiniging en verzorging nodig is en welke reinigingsproducten daarvoor aan te raden zijn.

Lichte vervuiling
Bij lichte vervuiling beginnen we met de kunststof vloer vegen en/of stofzuigen. Daarna is het aan te raden de vloer te moppen. Bij grote vloeroppervlaktes kan machinaal vegen en/of schrobben een uitkomst zijn. Het reinigingsproduct dat wij als Latexfalt aanraden is Tanin Vloerreiniger [dosering 5%].

Zware vervuiling

Bij zware vervuiling van een kunststofvloer is ons advies om de vloer eerst te schrobben met een éénschijfsmachine [droog zuigen] of een schrob- en zuigautomaat. Het reinigingsproduct dat wij als Latexfalt voor deze mate van vervuiling aanraden is eveneens Tanin Vloerreiniger maar dan met een dosering van 10%.

Zeer zware vervuiling

Net als bij zware vervuiling raden wij aan te beginnen met het schrobben van de vloer met behulp van een éénschijfsmachine [droog zuigen] of een schrob- en zuigautomaat. Ook hier raden wij de Tanin Vloerreiniger aan als reinigingsproduct [dosering 20%].

Reiningings procedure, hoe werkt het?

Begin met het inzetten en schrobben van de vloer met de genoemde éénschijfsmachine op 180 toeren en met een groene pad. Daarna laat men het product minimaal 10 minuten inwerken. Waar nodig kunnen zwaar vervuilde plekken extra geschrobd worden of kan men op die plekken een iets sterkere concentratie gebruiken van het reinigingsmiddel gebruiken. Vervolgens is het zaak de schone kunststofvloer goed na te spoelen met schoon water.

Onderhoud

Meer informatie nodig over het onderhoud van kunststofvloeren? Vraag onze adviseur om advies. Wij helpen u graag! Een goed onderhoud van een kunststofvloer verlengt de levensduur en bespaart op de lange termijn kosten. Wie wil dat nu niet?

Gedegen Advies

Wilt u vrijblijvend advies over het leggen, onderhouden of renoveren van uw vloer, neem dan contact met ons op en bel [+31] 071-341 9108, mail ons of maak gebruik van het contactformulier.