Voorkomen dat  apparatuur of mensen schade ondervinden van statische electriciteit? Dan is een antistatische vloer een absolute aanrader voor uw bedrijf! Antistatische vloeren geleiden namelijk elektrostatische op- en ontlading op een goede manier. Dit vloertype wordt ook wel ESD vloer of (volledig) antistatische ESD vloer genoemd, waarbij ESD staat voor ElectroStatic Discharge (elektrostatische ontlading).

Afvoeren statische electriciteit
Het belangrijkste van deze vloeren is dat zij statische elektriciteit via aardpunten afvoeren zodat producten en mensen in een bedrijf daarvan geen schade ondervinden. Statische elektriciteit kan namelijk grote schade toebrengen aan bedrijven en hun apparatuur en daar zit niemand op te wachten. Zeker bij de Elektronica industrie is een antistatische vloer of ESD vloer van groot belang. In deze bedrijven zijn verder nog aanvullende maatregelen als antistatische kleding en schoenen een must, maar daar gaan we het hier niet over hebben.

Eigenschappen anti statische vloeren
Een antistatische vloer moet voldoen aan bepaalde eigenschappen zoals:

- Uitschakeling van ESD op- en ontladingen ter bescherming van elektronica apparatuur
- Uitschakeling van ESD op- en ontladingen in personen en uitrustingen
- Goed bestand tegen o.a. chemicaliën, zuren en andere producten
- Een duurzame weerstand tegen ESD

Voordelen antistatische ESD vloer
De voordelen komen overeen met de voordelen van een kunststof vloer, namelijk:

- Naadloos
- Vloeistofdicht
- Hygiënisch
- Sterk
- Slijtvast
- Onderhoudsarm
- Duurzaam
- Chemisch bestendig
- Anti-slip
- Antistatisch
- Veilig

Toepassing
Antistatische vloeren zijn vooral te vinden in de elektronica industrie. Toch zien we een verschuiving van deze industrie naar bijna alle industrie en bedrijfstakken. De verbeterde kwaliteitseisen die bedrijven aan hun processen, producten en apparatuur stellen, zorgen ervoor dat de meeste bedrijfsvloeren tegenwoordig voorzien zijn van standaard ESD maatregelen.

Gedegen Advies

Wilt u vrijblijvend advies over het leggen, onderhouden of renoveren van uw vloer, neem dan contact met ons op en bel [+31] 071-341 9108, mail ons of maak gebruik van het contactformulier.